HTML

Charlie naplója

Egy kutya naplója. Egy törpe pinscher mindennapjai Budán, a Mechwart ligetben.

Friss topikok

  • botanIQs: Kedves Sétálók! A csodálatos fa, amit lefényképeztetek, egy narancseper - vagy oszázsnarancs-fa. ... (2013.08.03. 15:25) Séta a Szigeten

Címkék

A kutyakert

2011.10.22. 16:01 minidobermann

Szeptember 15. ismét csak csütörtök.

 Ez a szeptember már csak egy ilyen hónap, hogy minden csütörtök csütörtökre esik.
Ma végre szeretném bemutatni a kutyakertet. Ahol játszani szoktunk. Nem akarok óriási reklámot csinálni neki: így is elég sokan vagyunk már. És egyre jönnek újabb és újabb kiskutyák, akik hírét veszik, hogy ez a legvidámabb kutyafuttató a környéken. Meg nem az a legfontosabb, hogy mekkora a tér és milyen zöld a legelő, hisz nem vagyunk mi birkák!

Persze néha lerágunk néhány fűszálat, amelytől helyrejön a gyomrunk. Ha pedig mégsem jönne helyre, akkor ami korábban benne volt, az megy helyre,

Olyankor a gazdák rohannak, szórják rá a homokot, eltakarítják, és dobják a szemétbe.

A kutyakert egyébként a Papkert helyén van, a második kerületi önkormányzat épülete mögött. Az önkormányzat épülete amúgy így néz ki:


 

 

 

Kicsit szocreál, kicsit nagyobb, mint az izlandi parlament, de nem kell folyton a kákán is csomót keresni! Mert ha valaki egy csomót akar keresni, az menjen el a tőzsdére alkusznak!  

Az önkormányzat épülete mögött terül el a Papkert. Azért hívják így, mert régen a papoké volt. Pontosabban a ferences szerzeteseké. De az övék sem a kezdetektől, mert eredetileg ez egy Ágostonrendi templom és rendház volt. Azután a XVIII. században, II. Jóska, a kalapos-király úgy döntött, hogy csak a betegápoló és a tanító rendek maradhatnak meg, A többi mehet Isten hírével, amerre lát.

Csaknem kétszáz évvel később, egy újabb Jóska úgy gondolta, hogy papokra egyáltalán nincs szükség. És az ő útmutatása alapján, Magyarországon is megszüntették a szerzetesrendeket. Végül azután néhány rend, rendház és iskola megmaradhatott. De az itteni rendházhoz tartozó gyümölcsöst és konyhakertet elvette az állam. A kert helyére épült később az Autóklub központi épületegyüttese, egy parkoló, egy focipálya a srácoknak, és a kutyafuttató. És ez a kutyafuttató a miénk! Szabályos órarendje van, mint az iskoláknak: reggel vegyesen jönnek a kutyák, a nagytestű juhászkutyáktól, a mélynövésű tacskókig. Ugyanez a helyzet késő este is.

De délután fél hattól fél hétig – illetve most már öttől-hatig – csak a mienk a pálya.

Persze betévedhet olyankor is bárki, nem utáljuk ki, ha rendesen viselkedik.

De azért az a legjobb, ha a nagyok a nagyokkal, a kicsit a kicsikkel játszanak. Kivételek persze lehetnek, tessék csak ezt a képet alaposan megnézni itt!

Tehát nem mindig igaz az a mondás, hogy mindig az erősebb kutya él házaséletet!
Pontosabban: ő is! :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pinschernaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr813322097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása