HTML

Charlie naplója

Egy kutya naplója. Egy törpe pinscher mindennapjai Budán, a Mechwart ligetben.

Friss topikok

  • botanIQs: Kedves Sétálók! A csodálatos fa, amit lefényképeztetek, egy narancseper - vagy oszázsnarancs-fa. ... (2013.08.03. 15:25) Séta a Szigeten

Címkék

Kutyanapló

2011.08.06. 21:22 minidobermann

Sem születésnapon nincs, sem a Jófejek Világnapját nem ma tartják, én mégis úgy gondoltam, hogy ma kezdek bele egy naplóírásba. Napló - hogy a költőt idézzem – amellyel meglepem, e Mechwart téri szegleten, magam, magam.

Idézet vége.

De kezdjük a bemutatkozással!

 

Charlie vagyok. Charlie Firpo, Terrence Hill után szabadon.

 

 

 

 

De elsősorban törpe pinscher. Rólam és fajtársaimról rengeteg információt lehet beszerezni az Interneten. De vannak, akik ezt mostanáig nem tették meg. Tulajdonképpen épp egy ilyen vita miatt fogtam bele a naplóírásba. Hogy így talán többen olvassák és tudják meg ezáltal, hogy a törpe pinscher nem kimondottan öleb! Kicsi vagyok ugyan, de ez még nem jelenti azt, hogy egyúttal egy túltenyésztett, miniatürizált idegbeteg is egyben.

A sziámi harcoshal is kicsi.

Hogy a fizetésekről ne is beszéljünk!

Aki tehát a fajtám eredetéről nem tévhitek alapján szeretne tájékozódni, az itt járhat utána:

http://www.haziallat.hu/kutya/kutyafajtak/torpe-pinscher/3809/

Tehát – nota bene! – mint ahogy ezt itt olvashatták is, ez a derék dr H.G. Reichenbach már 1836-ban foglalkozott az őseimmel. És ebben nem az a lényeg, hogy mit írt (habár az sem mellékes teljesen!), hanem az, hogy egyáltalán írt! Miközben nagytestű rokonomról, a dobermannról nem írhatott, mivel Herr Dobermann 1890. táján tenyésztette ki a róla elnevezett fajtát.

Ennélfogva ne tessék engem miniatürizált dobermannak tekinteni! Mert mi már voltunk, amikor a dobermannok még a fasorban sem voltak!

Köszönöm!

És akkor vágjunk bele a napi történésekbe!

Szólj hozzá!

Címkék: törpe napló charlie pinscher

A bejegyzés trackback címe:

https://pinschernaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr273130653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása